Fejműves blog

Ezek minden idők legjobb filmes viccei

2016. február 02. - AdamTaylor

 

Ebben a cikkben szedtem össze az elmúlt 10 év 15 elfeledett vígjátékát, melynek az volt a célja, hogy visszaemlékezzünk olyan filmekre, amikre nem szokás visszaemlékezni.

Ezúttal pont az ellentétéről van szó. A Vulture igyekezett összeszedni a filmtörténet legviccesebb pillanatait, ahogy ők írják, azt a 100 viccet, amelyek a modern komédiát alakították. Az ambíciózus vállalkozás meglehetősen szabadon értelmezte a vicc szót, egysorosok, beszólások és jelenetek is belefértek, a Marx testvérektől a Simpson családon át Amy Schumerig. Pythonékat például viszont hiába keressük a listán, hiszen az csak az amerikaiakra koncentrál. Filmek, sorozatok, standup-felvételek és showműsorok is bekerültek a válogatásba.

A 100-as lista a fenti linken érthető el, én 20-at válogattam ki belőle.

meme.jpg

 

1. Zsemle-tánc

Charlie Chaplin, Aranyláz

Minden idők egyik leghíresebb némafilmjének talán legismertebb jelenete - előbbi jelző miatt legalább egy rakást lehetne utóbbi megjelölés alatt összegyűjteni, de a listán egy-egy komikus vagy film csak egy viccel szerepelhet. A jelenetet Simpsonéktól kezdve Muppet-éken át ezerszer feldolgozták már, bizonyítva hogy Chaplin zsenije majd' 100 év múlva is tökéletesen hat.

2. Buster Keaton és a vonat

Buster Keaton, A generális

Chaplin után talán a legnagyobb és leghíresebb némafilmes komikus, aki talán többet érdemelne, mint ez a másodhegedűs szerep. A generális című filmje konkrétan minden idők egyik legjobb vígjátéka, annak ellenére hogy némafilm; Keaton faarccal, elképesztő kaszkadőrtrükkökkel bolondozik végig a filmen, megágyazva a Blues Brothers-nek, és még Jackie Channek is pár évtizeddel később.

 

3. Háborúba indulunk

The Marx Brothers, Leo McCarey, Kacsaleves

A Marx testvérek nevéhez a legtöbben a Kacsalevest kötik, pedig a Botrány az operában szerintem jobb és sokkalta viccesebb film - na nem mintha előbbi panaszkodhatna poénfronton. A listába beválogatott jelenet a film befejezése, amikor Freedonia népe háborúra készül, és ezt egy dallal ünnepli meg. Marx-ék erőteljesen inspirálták Woody Allen.t is, ez a jelenet a Hannah és nővéreiben is megidéződik.

 

4. Mi a helyzet, Doki?

Chuck Jones, Michael Maltese, Mel Blanc, Arthur Q. Bryan, Bolondos Dallamok

A WB ikonikus sorozata ma is népszerű, Tapsi Hapsi figuráját sem kell senkinek bemutatni. Chuck Jones meséjét kiáltották már ki minden idők legjobb animációs filmjének is - ezzel vitába lehet szállni, de hogy a répát rágcsáló Tapsi Hapsinak a listán a helye, azt kevésbé

 

 

5. Senki sem tökéletes

Billy Wilder, Joe E. Brown, Jack Lemmon, Van, aki forrón szereti

Jerry: - Férfi vagyok!

Osgood: - Senki sem tökéletes!

Minden idők egyik legismertebb vígjátéka, és a film, amiről sokaknak még mindig Marilyn Monroe jut eszébe. Két jazz-zenész tanúja lesz egy gyilkosságnak, és menekülés során nőnek öltöznek - a cselekmény maga nem túl komplikált, de a remek forgatókönyv, Billy Wilder és a főszereplők kihozták belőle a maximumot. A jelenet a film utolsó képsora, amikor Jack Lemmon figurájáról lehull az álarc.

 

6. A Háborús Szoba

Stanley Kubrick, Peter Sellers, Dr. Strangelove avagy rájöttem, hogy nem kell félni a bombától, meg is lehet szeretni

Kubrick filmje legalább olyan őrült és elgondolkodtató, mint amennyire hosszú a címe. A hidegháborús parából, diktátorokból, fegyverkezésből, parancsnokokból, és úgy konkrétan az emberi fajból viccet csináló filmben csak úgy sorjáznak az abszurdnál abszurdabb jelenetek.

 

7. Bob Hope Oscar-monológja

Bob Hope, Oscar-ceremónia

Bob Hope intézménynek számított Hollywoodban - minden idők egyik leghíresebb amerikai komikusa 19-szer vezette az Oscar-ceremóniát, de őt magát egyszer sem jelölték a díjra. A listába az 1968-as átadót nyitó monológja került be.

 

8. Annie Hall-nyitány

Woody Allen, Marshall Brickman, Annie Hall

Az Oscar-on a Star Wars-t is legyőző Annie Hall helye nemcsak a vígjátékok, de a film történetében is betonbiztos. Marshall McLuhan jelenetbe citálása, a kamerából kibeszélés, Alvy Singer figurája mind klasszikusokká váltak, csak úgy, mint a film nyitánya, ami a listába is bekerült.

 

 

9. "Ne legyen gyáva... és ne szólítson Verának!"

Leslie Nielsen, Robert Hays, Jim Abrahams, David Zucker, Jerry Zucker, Airplane!

 

Rumack: Can you fly this plane, and land it?

Ted: Surely you can’t be serious.

Rumack: I am serious ... and don’t call me Shirley.

 

Így hangzik az eredetiben, de mivel szójátékról van szó, kicsit alakítani kellett a poénon a magyar változatban - nem is lett annyira ütős.

 

10. Fel 11-esre

Christopher Guest, Rob Reiner, Michael McKean, Harry Shearer, A turné

A fiktív Spinal Tap nevű rockbandáról szóló ál-dokumentumfilmben mindneki megkapja a magáét a zenés filmektől kezdve a valódi rockzenekarokon át. Annyi őrülten vicces őrültség van a filmben (amit legjobban persze megfelelő zenetörténeti háttérrel érthetünk meg - így körülbelül kétszer annyi poén esik le), hogy nehéz egyet választani; a Vulture-nál a +1 fokozattal megtoldott erősítőről szóló szcénát választották.

 

11. A fodrászat-jelenet

Eddie Murphy, Arsenio Hall, John Landis, Clint Smith, Amerikába jöttem

Eddie Murphy-nek is volt pár emlékezetes karaktere, és még több emlékezetes jelenete, mielőtt önmaga paródiájává vált - én nem feltétlen ezt a filmet, és nem is ezt a jelenetet választottam volna; mindenesetre a listára az Amerikába jöttem fodrászüzletében játszódó jelenete került.

 

12. Hamis orazmus

Meg Ryan, Billy Crystal, Nora Ephron, Rob Reiner, Estelle Reiner, Harry és Sally

A legintelligensebb romantikus vígjáték, amit nem Woody Allen írt; a Harry és Sally-ből is bőven lehetett volna párbeszédeket és zseniális verbális poénokat válogatni, hiszen konkrétan ezekből áll a film. A leghíresebb, és talán legviccesebb jelenete mégis az, ahol Meg Ryan bemutat egy hamis orgazmust az étteremben.

 

13. Műsor a semmiről

Jerry Seinfeld, Jason Alexander, Larry David, Seinfeld

A Seinfeld-et, amit a Jóbarátok, az Így jártam anyátokkal, meg egy rakás sitcom atyjának tekintenek, gyakran jellemzik ma is úgy, mint a show, ami a semmiről szól. Lényegében ez igaz is; Jerry Seinfeld komikus elképzelt élete a mindennapok nüanszai körül bonyolódik. 2 évad langyos viccelődés után azonban valóban beindul a sorozat, és olyan önreflexív, forradalmi dramaturgiai elemeket is felvonultat, amelyek ma is éreztetik hatásukat.
Ebben a jelenetben például önmagukból csinálnak viccet az alkotók.

 

 

14. Ace Ventura Segg Detektív

Jim Carrey,Tom Shadyac, Jack Bernstein, Ace Ventura: Állati nyomozoo

A seggünkön át beszélni valakivel nem éppen kifinomult vagy művészi poén - de az Ace Ventura-tól nem is vágyunk ilyesmire, Carrey humora pedig még a seggén keresztül is átjön.

 15. "Az ott... hajzselé?"

The Farrelly Brothers, Cameron Diaz, Ben Stiller, Keresd a nőt!

Az ízléstelen és gusztustalan poénokat a Farrelly testvérek emelték művészi szintre - az Apatow-filmek, vagy például a Másnaposok talán el sem készülhettek volna olyan bombasikerek, mint a Keresd a nőt! nélkül.

 

16. ‘Boy, That Escalated Quickly!’

Will Ferrell, Adam McKay, Anchorman: A híres Ron Burgundy legendája

Az Apatow-istálló szekerét belökő Ron Burgundy hozzám soha nem került olyan közel, mint az ezt követő 40 éves szűz - de be kell látnom, előbbi sokkal nagyobb nyomot hagyott a popkultúrában. Ebből az idézett poénból konkrétan ma is használt meme lett.

 

17, Szőrtelenítés-jelenet

Steve Carell, Judd Apatow, Miki Mia, Seth Rogen, Romany Malco, and Paul Rudd, 40 éves szűz

És már itt is a fentebb említett Judd Apatow-opusz; igaz, ennél a jelenetnél talán még viccesebb a 'Tudod miért vagy buzi?'-beszélgetés vagy az esti pókerparti, ahol Carell figurája lebukik a többiek előtt, és kiderül hogy szűz - na de ez már tényleg csak szőrszálhasogatás (én kérek elnézést).
Ebben a jelenetben egyébként Carell valódi szőrét láthatjuk, tehát a gyantázás és a fájdalom is igazi a képeken.

 

18. Louis C.K. a gyerekeiről

Louis C.K., Shameless

Saját nevét viselő komédiasorozatának, na meg óriási sikerű önálló estjeinek köszönhetően talán a legjobban csengő név az övé a standuposok színterén. Az ide bekerült jelenet 2007-es Shameless című, HBO sugározta különkiadásban szerepelt, és a komikus saját, 4 éves kislányát seggfejezi le benne. Nálam ennél is emlékezetesebb, mikor arról anekdotázik, 9/11 után mennyi idővel volt szabad maszturbálnia az embernek.

 

19.Generációm hangja

 Lena Dunham, Csajok

Hannah: Azt hiszem én lehetek generációm hangja. Vagy legalább egy hang. Egy generációból.

Dunham és a is Judd Apatow köpönyegéből bújt ki, de a Csajokkal valóban sikerült egy generációs álmosan-álmodozó életérzését megjeleníteni, vicces, romantikus és néhol elgondolkodtató módon. Az utóbbi idők egyik legeredetibb sorozata, de akinek Dunham humora túl intellektuális vagy konzervatív, az ma már a Broad City hasonló, csak két fokkal őrültebb csajain is röhöghet.

 

20. Bitch Better Have My Money

Ellen DeGeneres, Jimmy Fallon, Justin Timberlake, The Tonight Show

A Lip Sync Battle nevű intézmény hihetetlenül népszerű Amerikában - a baromi szimpla szegmens nem szól másról, mint hogy ismert sztárok ismert dalokra tátognak. Rengeteg jól sikerült Lip Sync Battle-t láthattunk már Jimmy Fallon esti showműsorában, Emma Stone, Stephen Merchant és Joseph Gordon-Levitt előadása is a legjobbak közé tartozik, de mégis Ellen DeGeneres előadása került be, amelyben Rihanna értelmezhetetlen slágerét adja elő.

A bejegyzés trackback címe:

https://fejmuves.blog.hu/api/trackback/id/tr748347284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Udo von Schmetterling 2016.02.02. 19:36:58

Sokat kihagytam volna.
És sehol Peter Sellers,mint Clouseau felügyelő.Pedig a pókerarccal nagyon debilnek lenni műsora felejthetetlen számomra....
www.youtube.com/watch?v=CbXExfy-U4s

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.02.02. 20:08:58

@Udo von Schmetterling: Úgy van! És a Kopogd le a fán, ahol minden nagyon gromek? De inkább hagyjuk, és ne mondd azt a szót, hogy gyomor. A Blöffből is tudnék pár jelenetet...

lionking 2016.02.02. 20:20:01

ja Párduc... mikor becsenget és kicsit szétüti a gombot
"megjavítottam a söngőt mert állandóan söngött" utána meg az irodában amit művelt a szék asztal egyebekkel..

J.W. Booth 2016.02.02. 20:27:12

Bocs, de Bill Murray kimaradt. Alapból veri az itt felsoroltak nagy részét, pl. az Idétlen Időkig legtöbb jelenete.

Kalocsai Tamás 2016.02.02. 20:29:38

Az Ace Ventura segges jeleneténél 100-szor jobb (és ráadásul még lefordíthatatlan poénok sincsenek benne) a 2. rész orrszarvúból kimászós jelenete! :D

Persze ez egy szubjektív válogatás...

Azért ha engem is megkérdezne valaki... Nagyon hiányolok legalább 1-2 Bud Spencer - Terence Hill jelentet ("Egyre keményebb vagy Frisco!", "Bunkó vagy Bugsy!" vagy egyik új kedvencem - szintén a kincs ami nincsből - amikor Anulu ellen ki kell állni verekedni, Anulu eljárja a harci táncot, Bud és Terence pedig csak mutogatva megtárgyalják, hogy ki álljon ki).

Én ugyan nem rajongtam az űrgolyhókért (nagyrészt azért, mert szerintem abban is 90%-ig lefordíthatatlan és kulturálisan is számunkra érthetetlen poénok voltak), de azért egy-egy ilyen stand up-os fellépő helyett lehetett volna "igazi" filmeket betenni.

Nekem nagyon tetszett néhány poén a Bazi nagy görög lagziból, a Galaxis útikalauz stopposoknak című filmből... semmi Monty Python?! Vagy legalább a Hal neve Vanda ("szeretkezős-csizmábafújós jelenet)?! Az Amerikába jöttemmel kb. egyidős a Bumeráng... és legalább olyan jó is (bár nem vagyok nagy Eddie Murphy rajongó, de ez a két filmje nekem is tetszik). A "régi" Dumb és Dumber? Csinálhatnál egy vegyes válogatást... meg egy kifejezetten magyart is (de inkább régi magyar filmekből!) :)

AdamTaylor 2016.02.02. 20:55:38

@Kalocsai Tamás: Pythonék angolok, azért maradtak ki; ezen a listán csak amerikai komikusok/filmek szerepelnek :)

Murray hiánya nekem is egyből feltűnt, Bud Spencer-Terrence Hill a fenti okok miatt esett ki; illetve ez egy Amerikai, new york-i lap válogatása, ott azért közel sincs ekkora respektje a csihipuhi filmeknek.

De a klasszikusok közül is kimaradt Harold Lloyd, Steve Martintól is ha jól rémlik, csak valamiféle standup került be; alapvetően sorozatokkal is mostohán bántak - szóval mint minden listával, ezzel is lehet bőven vitatkozni; nagyjából ez is a lista dolga.

Egy olyan listát mindenképp összedobok a jövőben, amin mi, magyarok röhögünk - Bud Spencerestül, Ford Fairlane-estül, Indul a bakterházastul.

vanRob 2016.02.02. 21:18:29

"a filmtörténet legviccesebb pillanatait"
Hát neked öregem, csak neked...

Only God judge on Me 2016.02.02. 21:25:28

Hát igen, Idétlen időkig, mikor a mormota vezet, vagy kirabolja a pénzszállítót, vagy khm:
"-Mond te hogy fel a kezekkel, a te hangod mélyebb" bár kinek mi a vicces, sokat én is kihagytam volna, de így is mosolyt csalt az arcomra, köszi a válogatást.

Lyle Scott 2016.02.02. 21:26:03

Sziasztok! Szeretnék én is egy picit hozzászólni, mert a legfontosabb film hiányzik. Minden idők legjobb, legviccesebb filmje, amit a leghíresebb stand up komikusok is egybehangzóan állítanak: az Agymenők!
Na persze nem a sorozatra gondolok. Ami a dobogó legfelső fokára állhat, az a: Brain Donors. Főszerepben: John Turturro. Mellé leszerződtették USA és Anglia leghíresebb stand up komikusát: Mel Smith és Bob Nelson
Régen VHS-en megvolt magyarul, szerencsére torrenten is fent van. A youtube-on van sok rész feltöltve, mert hát kihagyhatatlan. A fent felsoroltakat utcahosszal veri! Nem is lehet hozzá hasonlót találni! Rekord, hogy átlagban 20 másodpercenként esik le az ember a székről röhögés közben. Eddie Murphy is nyilatkozta róla, hogy ez az egy film van csak, ami után fáj a gigája!

Arte Peritus 2016.02.02. 21:34:56

A legjobb sajnos kimaradt a Desperadó -ból:
www.youtube.com/watch?v=OHDBzV8SN1Y
Zseniális!

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2016.02.02. 21:49:04

@Lyle Scott: Basszus, én azt a filmet olyan rég láttam, hogy már el is feledkeztem róla. Konkrétan legalább húsz éve. Igazából nem sok dologra emlékszem már rá, csak arra, hogy vagy nyolcszor megnéztem, szóval AKKORI fejjel biztos nem volt rossz (más kérdés, hogy akkoriban az Amerikai Nindzsát is imádtam, most pedig már pisztollyal se tudnának rákényszeríteni, hogy megnézzem)

Udo von Schmetterling 2016.02.02. 22:14:48

És az,hogy :
"Meg kell ölnöm Frank Drebint!".
Ez is kimaradt...

Lyle Scott 2016.02.02. 22:22:25

Na akkor fussunk neki még egyszer. Az itt felsorolt filmek a tízes skálán helyezkednek el. A Brain Donors akkor legalább százezer pontot kapna ezekhez képest. Giggsy! A film a mai napig ugyanolyan ütős, mint régen. Egy picit talán jobb most, mert sok olyan duma van, amit akkor nem értettem, most meg igen. Mit tudtam én akkor, hogy mi a lobotómia... :)))) Az a nagy a filmben, hogy a képi humort vegyítették a szövegessel. Ezt addig senki sem csinálta.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2016.02.02. 22:40:47

Az élen nem sok jelenet szerepel az utóbbi 20 évből, miközben az iMDb osztályzatai azt mutatják, hogy a nép szerint a jó filmek többsége az utóbbi 10-15 évben készült...

Kartontigris 2016.02.02. 22:49:31

Nem kell nagyon mellre szívni naná, hogy szubjektív egy lista.
És tényleg tök sok dolog férne bele az első húszba még, de akkor már nem lenne 20! :D
MASH, A Tanú, Macskajaj, Játszd újra Sam, Gyalog galopp, Csupasz pisztoly, stb.
Mondjuk a MASH filmen és TV sorozatként is üt, azt kihagyni tényleg bambaság! :DDD.

Egyallampolgar 2016.02.02. 22:51:12

Tényleg jöhetett volna valami Bill Murray akár az említett mormota napról. Elég vegyes lista. Nálam Annie Hall messze a többi felett, egyszerűen Ace Ventura, az Amerikába jött, az AirPlane debil ostobaság mellette. Pedig magukban egész jók azok.

maradjunk itt, ezen a helyen 2016.02.02. 23:07:10

Steve Martint más is hiányolta, én is... Kapásból vagy négy filmjéből minimum lehetett volna jelenet (Roxanne, Fergeteges forgatás, Rózsaszín párduc, A pacák, Három amigó, stb.) Chevy Chase (Fletch, Családi vakáció, Óvakodj...), John Candy, Will Ferrel (beteg, de oltári), Bill Murray (Idétlen..., Az ember...), Rodney Dangerfield (a Vissza a suliba még mindig iszonyat jó), a korai Tom Hanks-filmek és még hosszú lehetne a lista... Jah, és persze Jerry Lewis!!! Mi nem nagyon ismerjük, de pl. amit a Családi ékszerben művelt, az fergeteges és tökprofi volt! Ami telitalálat és örvendetes, hogy "A generális" és a "Van, aki.." rajta van a listán. És persze bármelyik Chaplin-film, -jelenet. :-)

con-troll 2016.02.02. 23:10:09

Csak semmi cicó, ide a pénzt, nálam van a slukker.

calambrito 2016.02.02. 23:12:52

Az Airplane-ben van egy poén, ami szintén csak az angolban üt (a mellékelt videóban -szó szerint). :))) A magyar verzóban csak azt látjuk, hogy Lloyd Bridges ismételgeti Striker nevét, aztán egy fickó behúz egy nőnek. Én pár hónapja néztem meg a Paramount csatornán eredeti nyelven, és csak akkor esett le, hogy a két dolog összefügg! ÍGY poén a jelenet! :D

www.youtube.com/watch?v=OqLjBJPi1Jw

Cormorant 2016.02.02. 23:14:03

Stallone 'Oscar'-ja a csaladunk kedvence, helyzetkomikumok tarhaza, kivulrol fujjuk.
USA-ban megbukott, de a magyar szinkronnal siman ott van a top-ban.

Kezdve a 'tudtam, de nem sejtettem'-tol az egesz film egy burleszk, mindenkinek ajanlom:)

jung 2016.02.02. 23:16:36

Nálam a Trópusi vihar nem maradhatott volna ki "Sose nyomd fullosban a kretént" - Oszkár bácsi meg nem gyütt. Hébe-hóba mindenki homár. stb....

dare 2016.02.02. 23:45:02

Egy kicsit hiányolom a beteg humor résztvevőit, képviselőit.
Én azokon is tudok nevetni Seth Rogen, Macfarlane, Kevin Smith...stb.
És persze az Ali G szülőatyja a barom Baron. :)
Jó tudom, nem mindenki vevő erre de megvan ennek is a maga szépsége, helyzetkomikuma...
youtu.be/tjREOBiXIzA

JMC 2016.02.02. 23:48:41

Az én listámon Eszement Freddy is szerepel :)

SzocsO 2016.02.02. 23:50:17

Vaklárma alap, Richard Pryor, Gene Wilder.

AdamTaylor 2016.02.02. 23:53:20

@Online Távmunkás: Az IMDB-osztályzatok körülbelül 10-15 év után állnak be elfogadható szintre, de legalábbis 5 év kell, mire normalizálódnak a pontszámok; addig az utálkozók és ellendrukkerek, meg a fanok és túl izgatott nézők dobálóznak a pontokkal.
@maradjunk itt, ezen a helyen: Steve Martin a Let's get small című albuma 'Excuse Me' előadásával került be (passz, én is a filmjeiből válogattam volna, ezt meg majd meghallgatom);Chevy Chase egy 'Word Association' nevű SNL szkeccsel, amit Richard Pryor-ral és Paul Mooney-val csinált; Will Ferrell még ezen a válogatáson is rajta van a Ron Burgundyval; Rodney Dangerfield is bekerült, egy 1972-es 'I Get No Respect' nevű karrierindító viccel; Bill Murray a Golfőrültek Dalai Láma-sztorijával; Jerry Lewis pedig valóban nincs rajta, őszintén szólva ezt én sem értem.

dare 2016.02.03. 00:40:15

@AdamTaylor: Felületesen olvastam a cikket bocsi,a filmtörténeti klasszikusok kimaradt, így nem csoda ha nem szerepelnek az agyamentek.
Így végigpörgetve a 100-as listát hát van mit bepótolnom, szinte alig láttam valamit közülük.

dare 2016.02.03. 01:09:20

@dare: Á, ez nem az én világom ez a 100-as, ezek tényleg szabadon értelmezték a vicc szót....
Tessék itt van egy a kis Bilóról, ezt értelmezzék:
youtu.be/zKGlYI3gi90

commando 2016.02.03. 07:01:31

Gyermekkorom legvidámabb perceihez tartozott a Stanley @ Olli, azaz a Stan és Pan. Nagyon sok fantasztikusan mulatságos filmet láttam tőlük. Kár volt kihagyni őket!

iolaus1980 2016.02.03. 07:38:55

Vaklárma, Csupasz pisztoly, Ace Ventura, Brian élete, Gyalog galopp, Trópusi vihar, Bűnvadászok, Dumb és Dumber

Fellegjáró Marci 2016.02.03. 09:11:48

@Lyle Scott: Ott a pont!
De még ezt is hiányolom:
Csupasz pisztoly 1 - Nordberg a kórházban
www.youtube.com/watch?v=vJF14305TBI
Űberelhetetlen!

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2016.02.03. 11:05:13

VOLT EGY RAKAS GAGYI EBBEN A LISTABAN. Infantilis, olcso-karomkodos-izlestelen humor.

Chaplinnal vegtelenul egyetertek kezdesnek, de pont nem az Aranylaz-t valasztottam volna hanem inkabb a Modern Times-ot, vagy City Lights-ot, Circus-t... A Generalis is zsenialis, abban egyetertek. Igaz az elmult 25 evben meg vagy feltucatszor lattam, kicsit unom :)

Idetlen idokig nana', hogy alap komedia. Vinni az egyugyu abban az evben ment az is, azt is a Szikra moziban lattam. (letezik meg az a filmszinhaz?)

Top kedvenc meg DeNiro Analyze this / that. a "that" meg jobb is...

Gyerekesebb humornak pedig Top Secret, vagy Mel Brooks History of the World II., Europai vakacio..

Richard Pryor BARMELYIK filmje!

Bud Spencer, Terrence Hillbol mar nagyon nagyon kinottem...

sunblind 2016.02.03. 11:32:53

Pár éve a Clerks2-t a párnanaci puncikoboldnál, Randal fejével együtt, öt percre le kellett állítanom, mert mindenem folyt, úgy röhögtem. Ilyen azért nem sűrűn fordult elő.
Jim Carrey az életben nem tudott nekem egy kicsit sem vicces lenni, viszont az Ember a holdon és a Makulátlan elme .. meglepően jó darabok.
Ha már sokszor elhangzott az Idétlen időkig; a Csak egy kis pánik szintén Harold Ramis rendezés, abban amikor Robert De Niro szarrá lövi a díszpárnát, azon is sírtam.
Szintén volt itt feljebb a vissza a suliba, a történelemórás jelenet, magyar szinkronnal, az megunhatatlan.

Serrin 2016.02.03. 13:33:21

A "Clerks2-t a párnanaci puncikobold" jelenet mindenképpen belefért volna. Azt angol nyelven és felirattal kell megnézni. Ha csak rágondolok, akkor is elfog nevetés.

Voznyák Pista2 2016.02.03. 15:19:31

Hát, nem tudom, ebből a válogatásból Woody Allen Annie Hall-ja ami szerintem is jó, a többi valahogy nem fog meg. Vannak ezeknél sokkal jobb filmek.

ATS 2016.02.03. 15:23:10

Kiverjük egymásnak, de semmi buzulás?
Savanyúkáposzta van a bőrgatyámban?
Tartsd meg az aprót te mocskos állat?

Arte Peritus 2016.02.03. 16:36:50

"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"
"Te mondd a te hangod mélyebb!"

korxi 2016.02.03. 17:40:21

Na ahogy ilyenkor MINDIG lenni szokott, a kommentek fele abból áll hogy a felhasználók elkezdenek filmcímeket beírogatni, hogy az méééééééé nincs rajta az adott top akárhányas listán...

agarik 2016.02.03. 18:47:58

@vanRob: Bizony. Ez a lista elég gyenge.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2016.02.04. 00:03:18

@sunblind: "Csak egy kis pánik "? Ez volt a magyar cime? :)) a masodik resz szerintem meg jobb is volt!

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2016.02.04. 00:52:03

@korxi: miert, mirol kellene kommenteljenek?

a keresztényeket bántani tilos 2016.02.15. 06:26:27

Az Airplane magyar szinkronja megerőszakolja, megöli a filmet. Megszámlálhatatlan poén veszett el benne. Én börtönnel büntetném, aki magyar szinkronnal leadja. :(
süti beállítások módosítása